Moodboard

Zie je het al voor je? Jullie ceremoniesetting, de bloemen, het dinner en hoe de tafels zijn geschikt, decoraties en details….. Of is het als een kleurplaat wat nog ingekleurd moet worden?
Het maakt niet uit of je het al helemaal tot in de details kunt inbeelden of dat je nog helemaal geen idee of inspiratie hebt, want deze blog is bedoeld om je (verder) op weg te helpen door het maken van een Moodboard.
Als eerste; Wat is een Moodboard? Een moodboard is een collage van plaatjes, foto’s, quotes en evt. materialen van alles wat je zou willen, wat je inspireert, aanspreekt en waar je van houd. Door een moodboard te maken kun je alles wat je in je hoofd hebt of wenst letterlijk op papier zetten en zichtbaar maken voor jezelf, uiteraard je verloofde maar bijvoorbeeld ook je ceremoniemeester of Weddingplanner.

Omdat je wel op één lijn wilt blijven met je verloofde is het handig om eerst samen wat gedachtes uit te wisselen over bepaalde zaken. Bijvoorbeeld jullie budget. Niet bepaald onbelangrijk! Hierover lees je meer op Butterfly Bliss’ Budget Blog. Daarnaast weten jullie vast al van elkaar wat jullie lievelingskleur is, maar het kan nou net zo zijn dat hij geen roze bruiloft wilt hebben. Bespreek dus alvast wat jullie vooral níet willen en wat juist wél.
Jullie kunnen vervolgens samen een moodboard maken of ieder een eigen en kijken of dit uiteindelijk overeenkomt of dat jullie compromissen moeten sluiten. Je zult zien dat je elkaar hier aardig in kunt verrassen! Op deze manier voorkom je teleurstellingen, maar zorg je er ook voor dat het iets wordt wat jullie beide willen: Best of Both Worlds♥️

Wat heb je nodig voor het maken van een Moodboard? (Je kunt een moodboard ook digitaal opmaken met bepaalde programma’s, maar wij gaan nu in op het echte knip en plakwerk!)
– Een A3 formaat foamboard of een stevigere A3 papier. Dit kan uiteraard ook een kleinere formaat zijn, maar dit is wel heel beperkt.
– Een stapel tijdschriften waar je veel inspiratie en beeldmateriaal uit kan knippen welke je aanspreken. Denk aan trouwmagazines, homedeco en interieurbladen, modebladen, als je van groen houd zelfs tuinmagazines.
– Mocht je online verzamelde ideeën en plaatjes hebben van bijvoorbeeld Butterfly Bliss, Pinterest, Instagram, etc. print deze dan uit.
– Een schaar
– Lijm

Hoe ga je te werk?
Blader alle magazines door en knip alles uit wat je mooi, leuk, inspirerend, origineel en passend bij jullie vind. Hier zit geen limiet of regels aan dus als je een mooie quote ziet, knip hem uit. Heb je meer dan wat past op een A3? Maakt niet uit! Je zult straks er beter naar kijken als één geheel en doorslaggevende keuzes maken. Houd wel voor ogen dat het hier gaat om iets wat jullie werkelijk willen realiseren en dus niet alleen fantasie beelden zijn. Een Unicorn Wedding is prachtig, maar met alleen regenboogplaatjes en unicorns ga je de moodboard niet tot leven kunnen brengen. Denk aan kleurenpalets, stoffen, bloemen of planten, decoratie ideeën, stationary, teksten, meubilair, etc.
Vervolgens kun je alles een beetje neerleggen op je foamboard. Dit kan op de manier wat past bij jou. Alles heel strak, een beetje overlappend, minimalistisch of juist lekker druk. Als je meer hebt verzameld dan wat past dan is dit het moment om keuzes te maken in wat je echt wilt en wat ook echt te realiseren valt. Betrek hierbij ook wat je verloofde wilt, jullie budget, wat de locatie toelaat, e.d.
Zorg dat alles goed vastgeplakt is et voilà!

Een moodboard wil niet zeggen dat je ergens aan vast zit, want gaande weg zullen jullie wellicht dingen veranderen of anders zien, maar het is een mooie en overzichtelijke richtlijn om mee te werken. Daarnaast is het ook weer een leuke keepsake van jullie trouwdag en de voorbereidingen ervan!

Have fun en kijk vooral in onze Webshop voor al jullie decoraties en trouwartikelen uit jullie Moodboard.
Mocht je graag jullie moodboard met ons willen delen dan zien wij graag foto’s ervan tegemoet!

butterflybliss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *