Waarom een Weddingplanner?

Wanneer je Googled “Waarom een Weddingplanner” of “Wat doet een Weddingplanner” krijg je gelijk de volgende gerelateerde zoekopdrachten:

 • tarief weddingplanner
 • weddingplanner inhuren
 • gemiddelde kosten weddingplanner
 • taken weddingplanner
 • uurtarief weddingplanner
 • kosten ceremoniemeester

Dit zijn uiteraard logische vragen, zeker wanneer je een budget hebt waar je mee moet uitkomen voor je grote dag. Maar wat opvallend is, is dat de kosten nog steeds de meeste focus krijgen. Je zoekt of overweegt om een Weddingplanner in te huren omdat je bijvoorbeeld hulp nodig hebt, geen stress wilt op je trouwdag of iemand zoekt die ervoor zorgt dat alles naar wens verloopt.

Op deze vragen ga ik proberen een helder en wellicht een doorslaggevend antwoord te geven. Met de volgende informatie hoop ik je te overtuigen van de voordelen van een Weddingplanner, zodat je vervolgens zelf kunt besluiten of dit de moeite waard is en of dit past in het budget.

Een Weddingplanner wordt vaak gezien als een luxe. Dit maakt het vaak een struikelblok om een Weddingplanner te benaderen, laat staan één in te huren. Ook erover praten vindt men jammer genoeg wel eens verwaand overkomen. Een Weddingplanner geeft juist een toegevoegde waarde aan jullie bruiloft, waarvan vaak wordt gedacht dat niet iedereen zich dit kan veroorloven óf juist denkt dit niet te kunnen veroorloven. Deze toegevoegde waarde kan wel het verschil maken in hoe JULLIE trouwdag verloopt en wordt ervaren. Dat is uiteindelijk waar ik het als Weddingplanner voor doe.

Juist omdat elke bruiloft en elk bruidspaar anders is, worden de diensten die wij leveren hier ook op afgemeten. Wij bieden daarom twee opties; de Classic Weddingplanner of de Exclusive Weddingplanner. In goed en uitgebreid overleg neem ik de volgende diensten uit handen als;

Classic Weddingplanner:

 • Adviesconsult van max. 2 uur
 • 2 maanden voor de trouwdag uitgebreid overleg over de leveranciers,verloop van planning en het draaiboek
 • Het draaiboek samenstellen en bespreken met het bruidspaar, leveranciers en alle andere betrokkenen
 • Het fungeren als ceremoniemeester en gastvrouw tijdens de bruiloft
 • Aanspreekpunt voor het bruidspaar, leveranciers en alle gasten op de Huwelijksdag
 • Evaluatie

Exclusive Weddingplanner:

 • De organisatie en planning van de bruiloft
 • Het leveren van advies, originele ideeën en oplossingen/alternatieven voor de bruiloft
 • Onderhandelingen met – en prijsvergelijking van – aanbieders van catering, vervoer, drukwerk, Licht & Geluid, fotografie etc.
 • Bewaken van het trouwbudget
 • Het maken van een draaiboek voor de bruiloft
 • Locatie styling
 • Het fungeren als ceremoniemeester en gastvrouw tijdens de bruiloft
 • Verantwoordelijk voor de levering en retourneren van gehuurde spullen en het (laten) opruimen van de locatie
 • Controle op facturen van geleverde diensten
 • Alle andere voorkomende werkzaamheden (in overleg)
 • Evaluatie

Elk bruidspaar streeft naar de perfecte trouwdag, waarop alles vlekkeloos verloopt en daarom houden sommige bruidsparen liever zelf de touwtjes in handen. Dit vereist natuurlijk veel tijd en geregel, waar helaas ook een hoop stress bij komt kijken, zowel bij het plannen en organiseren als bij de trouwdag zelf. In overleg wordt besproken wat het bruidspaar zelf regelt en voor welke onderdelen de Weddingplanner ingeschakeld wordt. Hierdoor kan het bruidspaar (en familie) volledig onbezorgd en stressvrij genieten van hun trouwdag.

Je kunt uiteraard een beroep doen op familie en vrienden, maar vergis je niet in het feit dat zij niet alle tijd hebben om alles voor je uit handen te nemen en op de dag zelf ook graag willen genieten. Ook is het voor hen vaak lastig om zaken objectief te bekijken als zij bijvoorbeeld mensen zouden moeten aanspreken wanneer dingen niet lopen zoals afgesproken. Daarnaast heb ik als Weddingplanner de kennis en de nodige ervaring om situaties te herkennen en hier direct op in te kunnen spelen, zonder dat het bruidspaar daar iets van hoeft te merken.

We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek (intakegesprek) zodat we ook een persoonlijke klik kunnen maken voordat we ook maar iets beslissen. Voor mij is iedere kennismaking weer een leuke ervaring, want het blijft een eer om betrokken te mogen zijn bij zo een bijzonder gelegenheid. Geen mailtje, belletje of vraag is te veel voor mij. Na het eerste gesprek kijk ik al uit naar de samenwerking en ga ik met veel plezier en passie voor jullie aan de slag.

butterflybliss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *