BRUIDSPROEVERIJ

Wist je dat je de meeste bakkers/bakkerijen kunt benaderen voor een Bruidsproeverij?
Wat is een Bruidsproeverij? Nou dit is simpelweg proeven welke smaken je wilt voor je bruidstaart. Zowel de cake als de vulling en de bekleding ervan.

Bruidsproeverijen zijn over het algemeen overal een beetje gelijk. Allereerst moet je weten welke smaakkeuzes je hebt of doorgeven waar je voorkeur naar uitgaat. Zij geven jou aan hoeveel taartjes er geproefd kunnen worden of dit wordt in overleg afgesproken.
Om je op weg te helpen zetten we even een paar stappen op een rij hoe je te werk kunt gaan om je droom bruidstaart uit te kiezen en samen te stellen.

– Indien jullie bruiloft een thema (kleur) heeft bedenk dan of en welke details je hiervan terug zou willen zien in de taart

– Doe zoveel mogelijk inspiratie op via magazines, Pinterest, Instagram of wellicht tijdens bezoekjes aan trouwbeurzen, etc.

– Verzamel alle ideeën om te kunnen laten zien. Maak desnoods een moodboard.

– Wanneer je een richtlijn hebt van wat jullie zouden willen kun je om je heen gaan kijken naar (lokale) bakkers. Dit kunnen echte bakkerijen/patisserie zijn, maar tegenwoordig zijn er ook veel zelfstandige (hobby)bakkers te vinden die in sommige gevallen niet de “standaard” bruidstaarten maakt, mocht dit je keuze zijn.

– Wanneer je een geschikte hebt gevonden, adviseren wij altijd om eerst indien mogelijk een portfolio te bekijken of recensies te lezen voordat je contact opneemt.

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer je contact opneemt of langs gaat. Ook hiervoor zullen we een paar belangrijke vragen benoemen:

– Tijdens het eerste contact is het allerbelangrijkste om te weten of ze kunnen leveren op de bewuste dag uiteraard en of ze ook bruidsproeverijen houden.

– Beschrijf ongeveer wat je in gedachten hebt om te polsen of dit een optie is.

– Indien je er nog niet helemaal over uit bent vraag of je er ook terecht kunt voor een ontwerp.

– Uit welke smaken kun je kiezen

– Wat zijn de geschatte kosten (p.p.)

– Wordt de taart bezorgd of dient deze te worden opgehaald

– Wat zijn de betaal- en leveringsvoorwaarden

– Hoe verloopt een Bruidsproeverij bij jullie en voor hoeveel personen is dit mogelijk

– Indien er rekening gehouden moet worden met allergieën vergeet dit dan niet te vermelden!!

butterflybliss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *