Regen op je Trouwdag

De sneeuw heeft plaats gemaakt voor……: REGEN! *ugly-cry-face*
2 dingen staan al vast en dat is je trouwdatum en dat we het weer niet kunnen beïnvloeden.
In NL is regen op je trouwdag altijd een mogelijkheid, ook al trouw je in de zomer. Je kunt je datum er niet op afstemmen, een bruiloftverzekering ervoor afsluiten (specifieke dekking voor regen dan) of wachten totdat het voorbij is….

Om er toch een positieve draai aan te geven zetten we op een rijtje wat je WEL kunt doen.

1. Maak altijd een plan B. Plan A is uiteraard uitgaan van mooi weer en evt. buiten trouwen/feesten, maar in Plan B neem je alle alternatieven op wanneer het regent. Heeft je locatie bijvoorbeeld (extra) binnen ruimtes waar de ceremonie/receptie/feest kan plaatsvinden of moet je er een locatie bijnemen, etc.
2. Zorg ervoor dat Plan B last minute toegepast kan worden.

3. Speel erop in wanneer je zeker weet dat je regen op je trouwdag hebt (bijvoorbeeld in de herfstmaanden). Dit kun je doen door middel van decoratieve maar ook nuttige middelen. Denk aan paraplu’s voor je gasten, een mooi aangeklede tent, waterproef make-up, etc.
4. Bespreek met je fotograaf ideeën voor jullie fotoshoot in de regen.

5. Laat die grauwe grijze lucht niet de kleur van jullie bruiloft bepalen, maar gebruik bewust veel vrolijke kleuren.

6. Wat ook heel belangrijk is om te weten: Regen op je bruiloft is een teken van GELUK?

butterflybliss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *